måndag 15 februari 2010

Springnote - digital anteckningsbok!

Nu när vi äntligen har fått ut våra elevdatorer har den första tiden ägnats mycket åt diskussioner om förhållningssätt i klassrummet. Att eleverna sysslar med annat än det vi planerat har vi räknat med, men hur håller man det på en rimlig nivå? I vårt arbetslag har vi inledningsvis kommit överens om endast en regel, nämligen den att eleverna har locket ner vid lektionsstart.

Jag tror att lustsurfandet kommer att lägga sig till viss del i takt med nyhetens behag, men det kommer att behövas genomtänkta strategier. En av dem kan vara att visa på bra verktyg till just skolarbete. I nästa vecka ska jag därför introducera Springnote för mina elever. Springnote är en tjänst som erbjuder digitala anteckningsböcker.

Efter att eleven har skapat ett konto kan denne skapa privata anteckningsböcker för varje skolämne, eller varför inte en gemensam för ett grupparbete. Här finns många finesser att utnyttja. Jag får återkomma med hur användandet förlöper sig när vi har provat det ett tag, men läs  gärna Springnotes trevliga produktpresentation här eller titta på den korta, snabbt förbisusande presentationsklippet här nedan:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...