torsdag 4 februari 2010

Dropbox är frälsningen för alla desorganiserade!

Förr i tiden när man kanske i huvudsak använde en dator och inte till särskilt mycket heller var det inte så svårt att hålla reda på alla dokument, men nu, när man har en sak på hemdatorn, och något annat på en server någonstans i molnet, en tredje sak på ett USB-minne och en förtifjärde på jobbdatorn, då kan det till slut bli lite besvärligt att hålla reda på var allt finns. Dropbox är lösningen på detta.

När man skapar ett konto hos Dropbox får man 2 GB utrymme på deras server. Därefter laddar man ner en liten mjukvara på alla sina datorer (ex. hemdatorn och jobbdatorn), som ser ut som en vanlig mapp på skrivbordet. I den dropboxmappen lägger man alla sina saker. Det härliga är - att när man ändrar, lägger till eller tar bort något i dropboxmappen på ena datorn så sker exakt samma ändringar i dropboxmappen på alla andra datorer där dropbox är installerat. Man behöver inte ens öppna webbläsaren.

Skulle man komma till en dator där man inte har Dropbox nedladdat, loggar man bara in på Dropbox hemsida och hittar alla sina saker där. Naturligtvis finns här även andra finesser, som att man kan publicera dokument eller foton på webben genom att lägga dem i en speciell mapp, eller att man kan dela dokument med andra dropboxanvändare.

Slutligen ett tips: genom att värva andra till dropbox kan du få mer utymme (upp till 5 GB), så sätt igång och bjud in folk! Här nedan kan du titta på dropbox egen presentationsvideo och här kan du ladda ner mjukvaran när du är redo för det! Vill du veta mer kan du gör det här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...