fredag 12 februari 2010

Med framtiden runt hörnet – blogga i svenska C

Svenska C (kursplan) är en obligatorisk kurs på samhällsprogrammet och här ligger fokus på muntlig och skriftlig kommunikation. Ett kursmål är att eleverna ska “känna till vilka presentationsformer som digitala medier kan erbjuda” och ämnesbeskrivningen talar särskilt om att eleverna ska förberedas för de krav på muntlig och skriftlig kommunikation högskolestudierna och yrkeslivet kommer att ställa på dem.

Att känna till bloggen som verktyg och vad en blogg kan användas till har eleverna nytta av på högskolan där man ofta bloggar. Men ett användsningsområde som kanske hamnat lite i skymundan är att man kan använda en blogg för att marknadsföra sig själv. I förra numret av Allt om pc&teknik (Nr 1, 2010) kunde man läsa om hur drivna, unga människor använde bloggande (även sociala nätverk omnämns) för att skaffa jobb.
DSCF4858
Om vi kan ge våra ungdomar en fördel på en tuff arbetsmarknad kommer de att tacka oss, och ett sånt försprång tror jag vi kan ge dem genom att bekanta dem med bloggandets alla möjligheter!

Om du vill ha förslag på hur du kan introducera bloggande för eleverna kan du ladda ner en blogguppgift här. Den använder min kollega Pernilla W just nu med sina elever här på Pauli gymnasium i Malmö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...