tisdag 9 februari 2010

Två enkla steg till IKT för engelsklärare

Eftersom engelska är lingua franca på webben har man mycket gratis som engelsklärare om man vill komma igång med IKT-baserad undervisning. Utbudet kan dock kännas överväldigande och vet man inte riktigt vad man letar efter är det lätt att drunkna. Som tur är behöver du bara två saker för att simma lugnt: ett bokmärke till Språklänkportalen och Maria Estling Vanneståls bok Lära engelska på Internet (Studentlitteratur, 2009).

Språklänkportalen är en länksamling för engelsklärare och här finns gott om material, tydligt strukturerat i kategorier att botanisera bland. Många av länkarna är dessutom kommenterade och betygsatta av engelsklärare. Sidan drivs av Kalmar högskola, Växjö universitet (dessa två har nu gått samman som Linnéuniversitetet), Blekinge tekniska högskola i samarbete med KK-stiftelsen och sidansvarig är Maria Estling Vannestål från Linnéuniversitet. Detta är första anhalten vare sig man vet vad man letar efter eller vill ha uppslag till undervisningen!

Har man sedan kommit igång lite och vill ha vägledning, konkreta förslag till undervisningen och vettiga, konstruktiva resonemang kring IKT-baserad engelskundervisning, då ska man med fördel skaffa sig Estling Vanneståls bok Lära engelska på Internet. På ca. 140 sidor får man ovanstående serverat och det är näringsrikt, välsmakande och lättsmält. Ett förslag är att införskaffa boken till ämnesgruppen och tillsammans arbeta utifrån den under ett läsårs tid. Boken kan beställas här på Adlibris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...