måndag 8 februari 2010

Google ser dig

I morse kunde vi läsa i Sydsvenskan att Google Earths Street View-funktion nu kan användas även i Sverige. Artikeln informerar om tjänsten men jämför även med samma tjänst hos Hitta.se.

När jag är mitt mest okritiska, nyfikna och nöjeslystna jag, tycker jag att Google Earth är en fantastisk tjänst och definitivt något vi kan använda oss av i undervisningen, men mitt paranoida alter ego tycker egentligen att all kameraövervakning är obehaglig. Inte för att jag har något att dölja utan för att det skapar enorma möjligheter till missbruk och för att mänskligheten inte är tillräckligt oförvitlig för att axla det ansvaret.

För att kolla upp mitt närområde tog jag i alla fall en tur runt min arbetsplats för att se så att inga busar hade blivit förevigade rökandes på skolgården, eller kuckilurandes i några buskar. Om du jobbar på Pauli gymnasium och känner dig bekymrad: ta dig en titt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...