onsdag 3 mars 2010

Filma din skärm med Screentoaster

Från IKT-bloggen Free Technology for Teachers fick jag tipset om Screentoaster – ett gratis, webbaserat verktyg du kan filma din datorskärm med. Nu har jag provat det ett flertal gånger och kan inte annat än att banka på stora trumman: testa det!

Något webben är väldigt bra på är att ge instruktioner i form av videoklipp som visar hur man gör, i stället för att endast beskriva ett skeende i skrift. I takt med att man använder webben mer i undervsiningen är Screentoaster ett ovärderligt verktyg för att göra just detta.

Jag har själv tyckt att det verkat lite besvärligt med videoklipp och hakat upp mig på olika format och att filerna alltid blir så stora och det ena med det fjärde, men alla mina farhågor kom på skam när jag provade Screentoaster. Det är mycket användarvänligt. När du har skapat ditt konto hos Screentoaster kan du bland annat:
  • Välja om du vill filma hela, eller delar av, din skärm
  • Lägga till röstinspelning (antingen under tiden eller efteråt)
  • Lägga till textremsa
  • Välja om du vill spara klippet hos Screentoaster, Youtube eller om du vill ladda ner det till din dator (jag tyckte ju format och storlek var besvärligt så jag har mina klipp på Screentoasters server)
  • Välja om alla ska kunna se det eller bara de som har den direkta länken
  • Dessutom – det går snabbt!
Naturligtvis har Screentoaster själv en demo du kan titta på och den var användbar, så det tycker jag man ska göra innan man sätter igång. Var speciellt uppmärksam på att man sätter igång och avslutar sin inspelning med samma kortkommando!

3 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...