onsdag 10 november 2010

Youtube-klipp i Powerpoint

Jag heter Freddy Johansson och är kollega till Camilla på Pauli Gymnasium. Jag kommer med jämna mellanrum göra mindre inlägg på IKT-skafferiet innehållandes små tips som kan underlätta vårt arbete i klassrummen.

Mitt första tips rör Powerpoint. Jag använder mig ofta av Powerpoint-presentationer när jag ska visa något nytt för eleverna. Programmet ger mig möjligheter att skapa en presentation som innehåller en härlig mix av ljud, rörelse och bilder. Dessa brukar verkligen lyfta elevernas engagemang. Jag har dock saknat möjligheten att lägga in filmklipp från nätet i presentationerna, det är inte särskilt smidigt att skifta mellan Powerpoint och t.ex. Youtube när man vill visa ett klipp för att sedan återvända till Powerpoint.

Våra stationära datorer har Powerpoint 2002, vilket, förklarligen, har en del begränsningar jämfört med den senaste versionen. En av dessa begränsningar är just att det saknas funktion för att lägga in en streamad filmsnutt.

Efter en del letande hittade jag programmet iSpring Free som lägger till en funktion i Powerpoint för att bädda in ett Youtube-klipp direkt i din presentation. Det funkar strålande, är lätt att använda och är verkligen värt att installera. Programmet kräver dock att du är uppkopplad till nätet när du kör din presentation. Testa det gärna!

5 kommentarer:

 1. Vilket jättebra tips! Precis det här jag jag önskat mig den senaste tiden. Ska verkligen testa.

  SvaraRadera
 2. Verkligen roligt att få positiv respons på mitt första inlägg. Programmet är smidigt och piffar till presentationerna rejält.

  Lycka till i er arbete!

  SvaraRadera
 3. Nu har jag installerat tillägget och det fungerar finfint!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...