onsdag 24 november 2010

Kluriga mattefrågor för elever som vill jobba på Google!

Jag håller just nu på att läsa Google-koden av Andreas Ekström och här beskriver han bland annat den långdragna procedur som en anställning på Google föregås av. Han skriver:
Först lämnar man en ansökan elektroniskt, via Googles egen jobbsajt. En kvittens kommer automatiskt och inom någon vecka dessutom något mer personligt i mejlform. Om Google alls är intresserade görs i nästa steg en grundläggande kontroll av personens bakgrund och meritering. Efter det blir det ett telefonsamtal eller två. Sedan, men först då, kan det bli tal om att komma på intervju... Numera ligger snittet någonstans mellan sex och åtta intervjuer per anställning.
Intervjuerna i sig är inga lätta saker för oss normalt begåvade (dit jag räknar mig själv) och nyligen fick sajten Business Insider frågan från en läsare som fått tid för en intervju, om hur han kunde förbereda sig. BI har kontakter och stod snart till tjänst med 15 Google Interview Questions och en del allmänna råd.

Frågorna är riktiga tankenötter och jag tänkte att de borde få vilket mattelärare som helst på banan. För elevernas del kanske det är trevligast att ta sig an de här frågorna i gruppform och matteläraren bör nog välja ut de lämpligaste. Om inte matteläraren själv orkar räkna ut svaren, eller HINNER, kanske vi ska säga, ja, då kan man få svaren här: the answers.

2 kommentarer:

 1. Tack för ett jättebra tips! Det ska jag sprida vidare till kollegor. Den här gången tar jag mig friheten att citera dig, men jag är noga med att följa villkoren i din CC-licens. :-)
  Här är resultatet:
  http://ikttips.skolbloggen.se/2010/11/25/kluriga-mattefragor/
  Hoppas det är ok?!
  Hälsn Charlotta

  SvaraRadera
 2. Vad roligt! Jag har lärt mig att det kallas "länkkärlek", dvs. det sociala kittet på webben! och jag länkade ju till din "Death by PowerPoint" häromdagen:)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...