söndag 14 november 2010

Inbjudningskort via webben


Jag tillhör dem som tycker att det är trevligast med personliga inbjudningskort som kommer med snailmail i tjocka, styva kuvert. Förra hösten var jag ute i tillräckligt god tid för att skicka ut sådana till vårt årliga familjekalas (vi fyller år ungefär samtidigt alla tre), men i år tröt tiden. I stället för att bara skicka mail till alla hittade jag i alla fall trevliga evite.com.

Man skapar ett snyggt kort utifrån olika teman (amerikanskt traditionella, men det funkar), och specificerar på vilka sätt mottagarna kan tacka ja. Högst upp ser ni hur vår inbjudan såg ut.

Man kan även lägga till lite text om man behöver meddela sig lite mer i detalj med sina gäster. Bara timmar senare kunde jag glatt konstatera att jag fått flera gäster på min tillställning. Jag kunde se vem som tackat ja och vem som behöver betänketid. Dessutom fanns det möjlighet för gästerna att lämna kommentarer och ställa frågor. Mycket praktiskt!

Om man dessutom är som Rachel i Friends (kära gamla Friends!) och är väldigt noggrann med vilka gåvor man är intresserad av att ta emot, kan man även använda sig av den utmärkta tjänsten wishlistr.com där man kan önska sig exakt vad man vill ha och meddela folk detta.

Jag vill också meddela att jag är fullt medveten om att detta inte har något med undervisning att göra, om man inte på ett väldigt spektakulärt sätt vill bjuda in eleverna till världens fräckaste prov, men det var väldigt fiffigt och vi är ju inte bara lärare utan även alldeles vanliga människor. Hoppas ni kan få nytta av även detta!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...