tisdag 9 november 2010

Visa dina presentationer på Slideshare.net

Jag har sett (bland annat på Kristina Alexanderssons blogg) att det går att bädda in ppt-presentationer på webbsidor på ett snyggt och smidigt sätt. Jag har bara inte vetat hur. Ibland har mina elever till och med haft problem att ladda ner mina presentationer närjag har länkat till dem via Dropbox publika mapp. Meckigt, naturligtvis. Och irriterande.

Idag hade jag dock möjligheten och det höga nöjet att lyssna på Kristina Alexandersson live eftersom hon besökte Malmö och vårt Stadsbibliotek för att prata om sociala medier i skolan. Hon använder, och tipsade om, slideshare.net. Så enkelt det var! Och så användbart. Nu kan eleverna titta på mina presentationer direkt på klassbloggen. Inget mer meck och molnet står för utrymmet. Tack Kristina!

Som exempel visar jag en presentation jag använt för grunderna i svensk språkhistoria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...