söndag 27 mars 2011

Kan iPad vara något för skolan?

Jag sitter i min fåtölj med te framför ett solfyllt fönster och testar min nya iPad - eller jag borde egentligen säga skolans iPad, för inte en krona av mina pengar har varit inblandade i det här köpet, förutom en hel del betala appar som jag gladeligen inhandlat!

Med hjälp av denna fantastiska lilla pryl har jag fått i uppgift att för tillfället ge min PC semeste, för att se om iPadden kan vara en ersättning för eleverna så väl som för mig i klassrummet. Jag har tidigare fått frågan, men nästan omedelbart sågat iPadden som ersättare, eftersom möjligheten att producera material varit begränsad.

Det får jag nog ta och äta upp eftersom hela iWorks finns att köpa till, och jag märker själv att tangentbordet är förvånansvärt skrivvänligt. Jag får helt enkelt ta och återkomma. Som jag ser det nu är nog det största frågetecknet hur webben går att använda. Är det bara en massa, eller för många, mobila versioner av webben blir det svårt, men om t.ex. Google Documents och liknande tjänster går att använda precis som vanligt, ja, då finns det kanske inte mycket som är till iPaddens nackdel.
- Posted using BlogPress from my iPad
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...