söndag 27 mars 2011

Kan iPad vara något för skolan?

Jag sitter i min fåtölj med te framför ett solfyllt fönster och testar min nya iPad - eller jag borde egentligen säga skolans iPad, för inte en krona av mina pengar har varit inblandade i det här köpet, förutom en hel del betala appar som jag gladeligen inhandlat!

Med hjälp av denna fantastiska lilla pryl har jag fått i uppgift att för tillfället ge min PC semeste, för att se om iPadden kan vara en ersättning för eleverna så väl som för mig i klassrummet. Jag har tidigare fått frågan, men nästan omedelbart sågat iPadden som ersättare, eftersom möjligheten att producera material varit begränsad.

Det får jag nog ta och äta upp eftersom hela iWorks finns att köpa till, och jag märker själv att tangentbordet är förvånansvärt skrivvänligt. Jag får helt enkelt ta och återkomma. Som jag ser det nu är nog det största frågetecknet hur webben går att använda. Är det bara en massa, eller för många, mobila versioner av webben blir det svårt, men om t.ex. Google Documents och liknande tjänster går att använda precis som vanligt, ja, då finns det kanske inte mycket som är till iPaddens nackdel.
- Posted using BlogPress from my iPad

3 kommentarer:

 1. Hej
  Kul test!
  Tips: OM du inte redan har GoodRaeder, så det är en suverän app för att hantera filer såväl lokalt som på servrar av alla de slag (Droppan, GDocs mm mm.)
  Lycka till!
  ps. Ett externt tgb med bluetooth är toppen när man ska skriva mycket. Apple har ett som passar utmärkt (det utan iPad-docka).

  SvaraRadera
 2. Goodreader finns redan installerat. jag har det på iPhonen också. Men jag har inte förstått tjusningen än. Att redigera pdf-filer tyckte jag lät jättebra, men jag har inte lyckats göra det än, fast jag tycker jag följer instruktionerna.

  Är det också så att man inte hade kunnat öppna eller se en del dokument om man inte haft Goodreader installerat. Jag öppnar ju t.ex elevtexter i både iPhone och iPad utan att Goodreader verkar aktiveras. vet du hur det ligger till?

  SvaraRadera
 3. GR är ett smidigt komplement till Dropbox tycker jag. Det går till exempel att under "actions" fixa med filer, mappar osv. Dessutom kan du skapa mappar som synkas mellan Dropbox och Gr.

  Har du någon (annan) "killer app" för skolgrejer?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...