lördag 12 mars 2011

Godnatt Jing! Godmorgon Awesome Screenshot!

Jag har länge och regelbundet använd Jing för att ta skärmklipp. Det är stabilt, lätt att redigera och använda. Jag har dock ibland saknat att man inte kan täcka över, alternativt sudda känslig information på ett enkelt sätt. Man kan inte heller rita på frihand på skärmklippen.

Enter Awesome Screenshot, ett tillägg till Google Chrome (finns till Firefox också). Här finns både sudden och frihand, och ett gränssnitt som är mycket tilltalande. Möjligheten att ta en bild av en hel sida (alltså inte bara det som syns på skärmen utan hela vägen ner), finns också. Två nackdelar är dock att skärmklipparen bara är tillgänglig så länge jag har webbläsaren uppe och man kan bara klippa bilder på själva webbfönstret, alltså inte t.ex. webbläsarens verktygsfält. Detta gör att Jing får fortsätta ta upp sina 10 MB på hårddisken. Framöver hoppas jag på en fantastisk kombination av dem båda!

2 kommentarer:

  1. Awsome screenshot finns för Safari också. Det är bra men ersätter som du säger inte Jing eftersom man inte kan fotografera annat än webbläsaren.

    SvaraRadera
  2. Det krånglade lite i Firefox märkte jag idag när en elev skulle använda det. Man behöver Firefox 4 betaversionen och det var sedan inte helt självklart hur man klippte en del av en sida. Hoppas eleven löser det och återkommer.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...