torsdag 15 april 2010

Att skapa en bra PowerPoint-presentation

Jag tycker nog att jag har fått ett rätt bra hum om hur en ordentlig PowerPoint-presentation ska se ut enbart genom att bevista ett antal tillställningar varje år där sådana visas. Jag vet i alla fall hur de INTE ska se ut. De här klippen från SVT via YouTube är dock väl värda att titta på tillsammans med eleverna eftersom David Phillips vågar sticka ut hakan lite.

Jag visade klippen för både ettor och treor i förra veckan och man kan konstatera att de nog passar bäst på B- och C-kurserna. Phillips vänder sig till företagare och ettorna tyckte nog att en del var svårt att förstå. Treorna - och mina har vild skeptism som grundläge - verkade däremot ta till sig informationen och hade förvånansvärt lite att opponera sig mot. De ska hålla sina projektarbetspresentationer i nästa vecka och detta är ett led i att hjälpa dem att förbereda sina redovisningar. Det blir intressant att se vad det blir av det hela!

PS. Det enda som väckte skeptismo-björnen var det faktum att David Phillips hade en T-shirt under skjorta under en väst! Det var nästan så att det inte gick att klara av, men jag göt olja på vågorna genom att öppna för en diskussion om att det kan spela roll vad man har på sig. Phu!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...