onsdag 26 januari 2011

Slidefinder.net

Smyger in ett litet tips till er som arbetar med Powerpoint.

Alla lärare hamnar i situationer där man är något sent ute med en lektionsplanering eller att man vill piffa till en färdig planering, då är det skönt att veta vart man kan vända sig. Inför terminsstart var jag i denna sits och började söka runt på nätet efter idéer.

På ett forum fick jag tipset om slidefinder.net, en svensk tjänst för att hitta presentationer skapade i Powerpoint och Openoffice Impress. Tjänsten är en sökmotor, likt Google och Bing, vars enda uppgift är att hitta presentationer för oss i behov en.

Jag har verkligen testkört tjänsten och fått bra resultat varje gång. Det finns idag knappt 13000 inlagda presentationer, så det finns goda möjligheter att du hittar något som passar just din lektion. Det är även givande att bläddra bland alla presentationer för att få inspiration till framtida layouter m.m.

Det fiffiga är att man även kan lägga in tjänsten som ett tillägg direkt i Powerpoint alternativt i webbläsaren.

2 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Intressant artikel!

  Finns en ny version av SlideFinders addin idag, det har integrerats med Slide Executive xPoint med möjligheten att direkt från PowerPoint ladda upp och publicera sina egna presentationer på SlideFinder.net!

  Hälsningar,
  Mikael - Utvecklare på SlideFinder.net

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...