fredag 10 december 2010

Klottra!!!

Hej!
Det är nu ett bra tag sedan jag presenterade mitt första tips här på IKT-skafferiet, här kommer iallafall ytterligare ett. Bättre sent än aldrig...

Tipsar idag om ett programmet som jag stötte på senast igår, har hunnit testat det en del och finner det kul och praktiskt. Ardesia är ett program som lägger sig som ett verktygsfält till höger på din skärm, programmet är i stort sett ett ritprogram men med den stora fördelen att du kan rita eller anteckna på vad som helst som finns uppe på bildskärmen.

Om du t.ex. kör en Powerpointpresentation och inser att något saknas eller behöver förtydligas så är Ardesia din räddning, det tillåter dig att anteckna direkt i presentationen .En kul finess, som nämnts ovan, är att du kan klottra på vad som helst som finns uppe på bildskärmen.

Har chefen ett viktigt dokument uppe på datorn, passa på och kör ett skämt och klottra över det! När man stänger ner Ardesia försvinner alla ens anteckningar, så det är ingen fara! Ardesia tillåter dig även att spela in det du klottrar vilket ger dig fördelen att du t.ex. kan bifoga en powerpointpresentation till dina elever med de tillägg som du gör under själva presentationen.

Trevlig helg!

/Freddy

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...