onsdag 15 december 2010

Skapa en blogg som forum för pedagoger

Idag fick jag ett mail från några kollegor där de ställde följande fråga:
Vi är några kemilärare som skulle vilja starta en blogg där vi reflekterar över vad vi gör på våra lektioner. Jag tänker att vi ska kunna skriva korta beskrivningar och reflektioner och kommentera och tipsa varandra.Vi vill bara ha det öppet för oss själva. Har du några tips om hur och var man kan starta?
För det första: vilket utmärkt idé att tillsammans reflektera över det arbete vi utför varje dag, och att dela med sig av dessa reflektioner till andra. Så här kan man gå till väga (klicka på bilderna för att se dem i full storlek):

  • Gå till blogger.com och klicka på knappen "Get started". Språket kan man ändra senare till svenska. Har man Google-konto använder man det för att registrera bloggen, annars skapar man ett Google-konto i registreringsproceduren. 

  • Klicka på Settings/ Inställningar. Här kontrollerar du din blogg, bland annat vem som får skriva och se den. Du kan passa på att ställa in svenska som språk och vår tidszon.

  • Gå vidare till Tillstånd/ Permissions. Lägg till dina kollegor som författare i bloggen i genom att klicka på "add authors"-knappen i den översta boxen. 
  • Titta på den understa boxen och klicka i att "Only blog authors" ska kunna läsa bloggen. Nu är den stängd för alla utom er, och ni loggar in med ert Google-konto för att kunna se den och skriva i den. Färdigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...