söndag 13 februari 2011

Nationella provet och Enterstat.se

Vår årliga NP-debatt har påbörjats och faktiskt rappt avslutats med ett gemensamt beslut att alla våra elever i år ska få skriva sina prov på laptopparna. Naturligtvis kom fuskfrågan upp och de krav anvisningarna ställer på skolorna som säger att eleverna inte ska kunna ha tillgång till förberedelsematerialet under provet. Då tipsade Freddy mig om Enterstat.se!


Enterstat erbjuder en struktur för att genomföra enkäter och prov och på webben. Det som i sammanhanget är intressant är att de har något de kallar "säker klient" vilket innebär att den som använder ett prov inte kan använda datorn till något annat än Enterstat.

Jag har påbörjat registrering för att få tillgång till Enterstats provbank (gratis tjänst så länge man bidrar) och kommer att försöka ta reda på mer om hur Enterstats säkra klient fungerar. Oavsett vad man lägger i ordet fusk och vad man anser om nationella provets säkerhetsrutiner, kan det vara intressant att känna till vad den här tjänsten innebär mer konkret. Återkommer alltså! Under tiden: om någon använt sig av tjänsten får ni gärna berätta mer om den i kommentarsfältet.

1 kommentar:

  1. Jag ser med spänning fram emot kommande rapporter! Tack för att du delar med dig! :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...