måndag 28 februari 2011

Mobilen som trådlös mus


Freddy här igen...

En av få nackdelar med att köra ppt-presentationer är att du blir låst vid din dator. Visst kan du ha en trådlös mus, men de är inte särskilt smidiga att hålla i handen samt kräver att du har en mottagare inkopplad i datorn. Det finns även små fjärrkontroller du kan använda, tyvärr verkar det inte vara många lärare som har tillgång till sådana än.

Vad som däremot sprider sig i en härlig hastighet är smartphones, dessa små enheter som förenklar ens liv på så många sätt. Jag har funnit ytterligare ett användningsområde för min lur, jag använder nämligen min Iphone som mus/fjärrkontroll i klassrummet. Det ger mig friheten att kunna byta slide var jag än befinner mig i klassrummet, en klar förbättring i min undervisning.

Jag har testat några olika varianter, glädjande nog så fungerar alla mycket bra, dessutom är de alla gratis.

Iphone
Air mouse pro
Logitech touch mouse

Android
Gmote
Premote droid

Möjligheten att använda mobiltelefonen som fjärrkontroll/mus finns även till andra operativsystem samt enklare telefoner. Jag har inte haft möjlighet att testa dessa men det finns en mängd olika program för ändamålet på getjar.com

Installationen är enkel:
  • Ladda hem applikationen till din telefon
  • Ladda hem & installera serverprogram till din dator från utvecklarens hemsida.
  • Se till att både dator och telefon använder samma trådlösa nät.
  • Kör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...