torsdag 21 oktober 2010

Kobra diskuterar Google

Från Charlotta Wastesons blogg blev jag häromdagen tipsad om att kulturprogrammet Kobra (SVT) haft ett avsnitt som handlade om Google. Googlefrälst som jag är satte jag mig naturligtvis och tittade och blev inte besviken

Det här halvtimmesavsnittet lämpar sig verkligen att visa för eleverna och jag har färdigställt innehålls- och diskussionsfrågor. Själv tänker jag försöka använda programmet som grund för en examinerande diskussionsövning (jag brukar ha en sådan i svenska A varje år) där eleverna får titta på ett program vars innehåll de sedan diskuterar utifrån givna ramar.

Här är länken till programmet på svtplay.se
Här är länken till innehålls- och diskussionsfrågor

Programmet sändes den 5/10 och finns troligen tillgängligt så länge den här säsongen av Kobra pågår.

6 kommentarer:

 1. Vilka bra frågor och diskussionsuppgifter! Tack för att du delar med dig! :-)

  SvaraRadera
 2. Hej, jag såg också det avsnittet. Blev inte direkt skrämd. Är verkligen indragen i Google-sekten och fattar inte hur jag har kunnat klara mig utan deras grejer innan de fanns:-)Blev dock lite besviken när jag tidigare i veckan tvingades radera hela mitt Youtube-konto + allt innehåll med att jag raderade ett gammalt Google-konto. Så himla lätt är det alltså inte att lämna Google som det sades i reportaget. Lämnar man Google så lämnar man allt som är bundet till Google verkar det.

  SvaraRadera
 3. Jag har också ett gammalt Google-konto som ligger och skvalpar. Jag har emellanåt försökt hitta ett sätt att överföra min blogg från det kontot till mitt "riktiga" som jag använder dagligen. Har ännu inte lyckats lista ut hur. Tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Vet du om att om man googlar "kobra google" så kommer din sida som sjätte träff. Jag tänkte använda din uppgift i mediekunskap. Stort tack!/Sara

  SvaraRadera
 5. Härligt att jag har lyckats ta mig till Googles första söksida. Jag har ju haft en viss strategi...;) Och kul, att uppgifterna kommer till användning.

  SvaraRadera
 6. Tyvärr kan jag meddela att programmet inte längre finns tillgängligt på svtplay.se:(

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...