tisdag 26 oktober 2010

Halloween - till engelskan!

Alla som någon gång spenderat tid i USA under Halloween-helgen vet att denna som de flesta amerikanska högtider firas med en sällan skådad iver. Att åtminstone arbeta med dessa högtider med eleverna är därför roligt. Videon nedan vann i kategorin  Best Short Film and Best Concept vid  2006 års Chicago Horror Film Festival. Jag ska visa den för mina elever på torsdag då de ska få arbeta med den så här.

De ska först få en gloslista i glosboken att arbeta med. Jag har döpt övningen till "The Secret Storyteller". Där får de träna på orden tills de kan dem både från engelska till svenska och från svenska till engelska. Därefter ska de få ut videoklippets manuscript och få gissa vad texten handlar om (Halloween från en "mördad" pumpas perspektiv). De får arbeta i par eller små grupper och diskutera. Tillsammans går vi sedan igenom vad de gissar på och som avslutning tittar vi på videoklippet.


Idé till lektionen och manuskriptet har jag frått från bloggen TEFL clips. En bra sida för liknande uppgifter!

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Den var verkligen läskig! :-)

  SvaraRadera
 2. Ja, eleverna jobbade med den idag och gillade den!

  SvaraRadera
 3. Hej,
  den här kommentaren har inget med inlägget att göra, men jag ville bara ge mig till känna.
  Jag kom hit genom att söka på google (Wikipedia i undervisningen) och hittade din PP om just Wikipedia. Jättebra material som jag tänkte låna och använda själv i undervisningen. Jag undervisar i datorkunskap och engelska på gymnasiet (rubeckianska gymnasiet i västerås).
  Tack för en bra blogg. Den ska jag prenumerera på!

  SvaraRadera
 4. Tack och vad roligt! Jag ser att du själv bloggar. Ska ta mig dit för en titt:)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...