måndag 16 augusti 2010

IKT-inventering inför hösten

I mitt inlägg IKT, skolan och tiden skrev jag tidigt i våras om hur man i arbetslaget behövde diskutera och planera för att göra arbetet med IKT-redskap så effektivt som möjligt. Inlägget är inte långt och väl värt att läsa, men lider ni av akut tidsbrist så här i början av läsåret summerar jag kardemumman här:
  • Tänk långsiktigt!
  • Inventera behov och önskemål
  • Inte mer än ett större projekt i taget
  • Arbeta ämnesöverskridande
  • Minimera antal verktyg och konton
  • Välj verktyg och tjänster med omsorg
När vi gjort detta i mitt arbetslag återkommer jag med en översikt av det vi kom fram till. Redan nu kan jag dock säga att det jag kommer att pusha hårdast för av allt är att alla elever har ett Google-konto. Med Google Docs kan de samverka kring texter, dela dem med andra och spara i molnet. De får också möjlighet att skapa eller medförfatta en blogg med hjälp av Googles Blogger. Detta är bara ett fåtal av de tjänster som Google erbjuder, men båda är viktiga och kan användas i olika ämnen och i många olika sammanhang. Kommentera gärna vilka tjänster eller redskap ni kommer att prioritera i ert arbetslag.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...