tisdag 3 september 2013

Smarta tillägg för Google Chrome

Det finns många goda skäl att använda Google Chrome som webbläsare. Den är snabbare. Den är lätt att söka med. Det går att synka webbläsarens bokmärken mellan olika datorer. Men en hel del finesser kan man lägga till själv i form av tillägg man hämtar från Chrome Web Store! Idag tänkte jag därför tipsa om ett par bra sådana.

Tilläggen lägger sig som små ikoner uppe till höger i webbläsaren och är egentligen små miniprogram man kopplar till webbläsaren. Ett generellt tips är att fundera över vilka tjänster man använder sig av väldigt flitigt på webben (Diigo, Evernote, osv). Ofta finns det nämligen tillägg till dessa tjänster som gör dem ännu lättare att använda.


AdBlock - med hjälp av det här tillägget rensar du din webbläsare från reklam! Den är gratis och effektiv och tar bort reklam från sidor som t.ex. Facebook och Youtube. Finns även för Safari och Opera.Mail Checker Plus for Google Mail - Med det här tillägget ser du i alla flikar när du hur många mail du har i inkorgen. När du får nytt dinglar den lilla ikonen till. Du kan även förhandsvisa mailen och markera dem som lästa eller radera dem utan att behöva öppna din mail. Mycket effektivt. Här finns många olika alternativ, men den här har funkat väldigt bra.

Diigo Web Collector - Diigo är en webbtjänst man kan använda för att samla, organisera och dela länkar. Dessutom finns det är tillägg till tjänsten som gör det väldigt lätt att samla in material. Med hjälp av tillägget kan man även anteckna och använda överstrykningspenna på webbsidor!


Readability - Med hjälp av tillägget lägger du till webbsidor i en läslista, som du sedan kommer åt på dina olika enheter. En av finesserna är att Readability skalar bort allt skröfs som ofta finns på webbsidor (tänk dagstidningarnas artiklar som nästan försvinner bland alla länkar till annat) och gör innehållet rent och läsvänligt. Ett bra alternativ till Readbility är Pocket!

WatchDoc - är man en flitig användare av delade dokument i Google Docs kan WatchDoc vara en tillgång. Med hjälp av tillägget kan man snabbt få en överblick över när förändringar gjorts i dokument man delar med andra.Any.Do - Jag sparar det smartaste till sist! Det här fiffiga tillägget är en att-göra-lista. Den är otroligt smidig och lättanvänd samtidigt som den är kompetent nog att ställa in påminnelser och göra olika mappar. Den är så mycket eller lite man vill att den ska vara helt enkelt. Finns som app till luren och plattan och funkar även för Android. Dessutom! Du kan lägga till en knapp i Gmail så att man lägga till ett viktigt mail i sin att-göta-lista med ett enkelt klick!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...