torsdag 8 juli 2010

Magasin för strand och trädgård!

Som inbiten bokmal och tidigare bokbloggare (The Poor Player) tänkte jag ägna ett par av sommarens inlägg till boktips, men något jag också är alldeles förtjust i är tidningar. Formatet har alltid tilltalat mig - från tiden med Bamse och Goliat, Starlet och Vecko-Revyn till idag när jag är någon slags allätare där min förbjudna last är Svensk Damtidning och liknande tvivelaktiga publikationer (de bor på toaletten för att markera statusen) till Filter, Modern Psykologi och PC&Teknik som väl är de magasin jag alltid skaffar ett ex av när de kommer.

En ny förmåga är dock ViLäser! Detta trots att jag aldrig lockats särskilt av tidningar OM böcker - jag vill hellre bara läsa böckerna. Det har dock hänt någonting med ViLäser, som jag har stått och bläddrat i ett par gånger tidigare, men inte köpt. I senaste numret kan man låta sig charmas av Haruki Murakami, reta sig lite på Per Hagman och uppiggas av den nya arbetarlitteraturen. Det är spännande, initierat, snyggt och fräscht. Jag grämer mig bara att jag tidigare avpollterade tidningen eftersom jag missade numret med Jonas Hassen Khemiri!

Ska du ta med dig något ut i hängmattan eller till caféet? Satsa alltså då på ViLäser. Och kan du som jag köpa tidningar för hundratals kronor åt gången utan att blinka, så ta även med dig senaste numren av Modern Psykologi, Allt om iPhone, och, om du inte skäms som jag, senaste numret av S - en poppigare version av Svensk Damtidning. Och vill någon passa på och komma ut som konsument av skvallertidningar så blir ingen gladare än jag.

2 kommentarer:

  1. Hej
    Kul att du gillade senaste numret av Vi Läser. Om du mejlar din adress till mig (jonas.eklof@vilaser.se) så kan jag skicka numret med Khemiri-intervjun. Och du har väl sett att du har chans att ställa frågor till Khemiri i vårt nästa nummer? (Om inte: se vår hemsida).

    SvaraRadera
  2. Jag tackar! Tidningen har avnjutits i sommar och prenumeration övervägs.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...