torsdag 24 juni 2010

iPhone och sommaren

En del av sommarbloggandet kommer säkert att vikas åt iPhonen - min NBF. Jag har ännu inte hittat en app som sätter betygen (det fanns en som tyckte att den kunde men jag bedömde den som oförenlig med mina bedömningsprinciper), tvingar solen att skina och lagar min mat, men här finns ju gott om guldkorn som sätter förgyller sommaren. Jag inser nollvärdet av iPhone-inlägg för alla som inte har en, men eftersom iPhone 4 just kommit ut på marknaden kan ni räkna med dumpade priser på iPhone 3GS (en sådan jag har) och ju fler som har en desto roliga får vi! Här kommer lite app-tips.

Att jag är en stor fan av Dropbox kan inte ha undgått någon, och vad annat kan man förvänta sig av denna supertjänst än att det finns en iPhone-app som är alldeles kanon. Här får du tillgång till alla dina dokument, bilder, och ljudfiler i telefonen. Den enda (lilla) nackdelen är att att man inte kan ladda upp eller ner bilder i skock utan det blir en och en. Eller är det jag som är pantad och bara inte listat ut hur man i så fall ska göra. Gratis så klart!

Mina utgifter heter en annan app som jag har haft stor nytta av. Det är helt enkelt en digital kassabok där du registrerar alla inkomster och utgifter. Man kan på fina staplar se vad det är man spenderar pengar på och jag kan konstatera att jag förra månaden lade 2159 kr på mat av olika slag (vår familjs matkassa är inte inräknad här!) och 518 kr på appar. Den typen av information vill man kanske inte alltid ha, men det kan vara bra att se sanningen i vitögat. Det kostar 15 kr att se sanningen i vitögat på just detta sätt.

Jag är barnsligt förtjust i roliga fotoappar och har naturligtvis laddat ner Hipstamatic och en massa annat kul, men en app jag också använt mycket är SketchBook. Det är helt enkelt ett ritverktyg där man kan jobba från noll eller lägga till foton eller andra bilder att rita på. Här finns färgskalans fulla palett och anpassningsbara penselverktyg av alla de slag. Bilden här intill har jag gjort genom att använda två lager foton (bebis + blomma) där jag suddat hål i det översta för att gullefjunet ska titta fram och sedan har jag ritat lite linjer som följer blommornas blad. Jag tycker själv att kreationen är alldeles fantastisk! (Småbarn kan också i kärva stunder uppskatta att kladda lite i denna applikation:)) 22 riksdaler får man denna för, men här finns också en gratis Express-version som kan vara väl värd att prova innan man köper den fulla versionen.

Nu måste jag tyvärr gå och vara lite social, för mig veterligen erbjuder inte iPhone livs levande vänskap och kärleksrelationer, och det har redan grymtats här hemma över det idoga användandet. Men - jag återvänder med mer iPhonekärlek en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...