måndag 28 juni 2010

Audacity - inte så svårt som jag trodde!

Det dröjde ända till vårterminens sista flämtande andetag innan jag tog mig an PIM 4. Fyran innehåller nämligen både Excel och ljudbehandling. Excel och jag är inte goda vänner, med god vilja skulle man kunna beskriva oss som flyktiga bekanta, och ljudbehandling hade jag aldrig riktigt sysslat med och antog att det var svårt. Medan Excel och jag, efter våra PIM 4-upplevelser - har kommit överens om att eventuellt träffas som hastigast till hösten har jag med Audacity - ett gratis ljudbehandlingsprogram - planerat ett aktivt samarbete framöver!

Det var faktiskt inte alls så svårt som jag trodde att använda Audacity. Vid första anblicken tyckte jag användargränssnittet såg skrämmande ut, i och med att här fanns så många knappar jag vid första anblicken inte kunde räkna ut vad man skulle ha till. Efter att ha läst PIM-avsnittet om Audacity klarnade dock en hel del och när jag kom igång tyckte jag att det var riktigt kul. Mitt resultat kan ni lyssna på här, även om jag rodnar lite lätt över min förnumstighet "på band."


Jag ska erkänna att jag endast på sistone (i och med iPhone) har börjat lyssna aktivt på radio. Här får jag helt enkelt buga mig för alla som hyllat detta, av mig, underskattade medium. Till hösten hoppas jag att jag på B-kursen i svenska och eventuellt i engelska, ska kunna formulera en uppgift som går ut på att eleverna ska sätta ihop korta radioprogram. Detta tycker jag verkar vara ett bra och annorlunda sätt för eleverna att få visa sin förmåga att formulera sig muntligt och att anpassa sig till en given situation. Jag kan tänka mig att inlärningströskeln för eleverna kan vara högre än vad den varit för bloggar och wikis. Därför blir det nog lagom att komma med detta på B-kursen.

1 kommentar:

  1. Toppenbra! Och vilket fint litet radioprogram! Du är en god förebild för dina elever! :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...