söndag 5 februari 2012

Skapa sin egen lärobok?

Jag står i begrepp att snart (om en vecka) gå på föräldraledighet och min webbsjäl när en längtan efter ett PROJEKT som kan stimulera under de tio månaderna på sofflocket (läs: stans parker, caféer, och lekplatser). Att skapa min egen lärobok i svenska och engelska skulle kanske därför duga som projekt?

Jag har i flera år nu använt mig av klassbloggar som informationskanal till mina elever. De har varit värdefulla, i synnerhet eftersom numera hela arbetslaget använder dem, vilket gör det enklare för eleverna. Men jag märker också att det blir allt klyddigare att hålla reda på, och återanvända alla de inlägg som har en pedagogisk funktion. Om jag nu en gång har ett inlägg där jag förklarar hur man kan vara källkritisk på Wikipedia, hade det inte varit bra att ha den på ett och samma ställe?

Vidare tänker jag att man i takt med att "the flipped classroom" utvecklas, och man upptäcker sajter man vill använda med eleverna, att man skapar uppgifter och lektioner man vill dela med sig av och som är riktade till eleverna, inte kollegorna, ja, då hade väl en egen lärobok under CC-licens varit himla fint?

Ni kommer att kunna följa hur arbetet framskrider (och om det framskrider) på den här adressen: http://laroboken.blogspot.com/. Just nu finns här bara en struktur med ofärdiga inlägg, men förhoppningsvis kommer här att växa fram något riktigt spännande som fler än jag kan ha nytta av!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...