torsdag 13 oktober 2011

För det vidare - en satsning i Skolverkets regi!

Under det närmsta året kommer jag förutom här på IKT-skafferiet, även att blogga i Skolverkets regi på deras sajt Fordetvidare.se. Sajten har skapats på uppdrag av regeringen och har som syfte att locka unga människor till läraryrket. Min roll blir att tillsammans med fem andra lärare i Sverige blogga om hur det är att vara lärare. I ett pressmeddelande som skickades ut i tisdags säger jag så här om mitt skäl att delta i satsningen:
- Jag vill bidra till en jämvikt i debatten och ge en mer nyanserad bild av läraryrket. Därför kommer jag att skriva om min vardag - både om utmaningarna och om de glada stunder som gör att jag så gott som varje kväll kan känna mig sugen på vad morgondagen har att erbjuda.
Med debatten menar jag den nästan enbart negativa uppmärksamhet som riktats mot skolan och lärare de senaste åren. Det är en debatt som behövs, men den är ensidig, och där vill jag ge en annan bild av skolan -min! Här nedan listar jag de andra spännande lärare som också bloggar tillsammans med mig på sajten, samt länken till min blogg där. Besök oss gärna och se om du känner igen din egen vardag!

Josef Sahlin
Kristina Olsson
Mats Larsnäs
Anne-Marie Körling
Carl-Mikael Larsson
Camilla Lindskoug


3 kommentarer:

  1. Åh vad roligt Camilla - grattis!

    SvaraRadera
  2. Tack Maria! Det ska verkligen bli spännande:)

    SvaraRadera
  3. Ja, det ska bli spännande att få följa er när ni ger en mer komplex bild av läraryrket!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...