lördag 3 september 2011

Hur mycket kan jag blogga om mina elever?

Colourbox.com
I våras blev jag inbjuden och tackade ja till att delta i Skolverkets stora satsning "För det vidare" (webbplats kommer). Min uppgift i satsningen, som går ut på att locka unga att läsa till lärare, är att tillsammans med fem andra lärare blogga om min lärarvardag. Ungefär. Det ska bli fantastiskt roligt och jag ser fram emot att berätta om hur jag upplever mitt yrke, som jag älskar.

I takt med att lanseringen av sajten kommer närmre har jag börjat tänka mer konkret på uppslag till blogginlägg, och jag har börjat inse att jag i mycket större utsträckning än tidigare (här på IKT-skafferiet) kommer att skriva om konkreta situationer, och möten med specifika elever och grupper. En viktig fråga måste därför ställas: hur mycket kan jag egentligen berätta om elevernas och mina gemensamma upplevelser, utan att lämna ut dem för mycket?

Naturligtvis får man ju använda sig av sitt sunda förnuft, inte nämna elevernas namn, eller berätta om förtroenden man fått på ett sätt som gör att man kan gissa sig till vem det rör sig om, men utöver det, var går gränsen? Jag tänkte ta upp det till diskussion med eleverna, men ni som har erfarenhet av det här får gärna berätta hur ni har resonerat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...