fredag 20 maj 2011

Pris. Möten. En sammanfattning på mitt läsår.

Efter en tids stiltje och dödläge på min mentala IKT-front, återvänder jag hem till Malmö efter tre intensiva dagar i Stockholm, och en rejäl återladdning av nästan uttjänta batterier. 

Resan inleddes tidigt, tidigt, onsdagmorgon med en styck kollega och tre ungdomar från klass BG2B. Tillsammans skulle vi upp till Webbstjärnans prisutdelning för att se om vi kunde kamma hem något för vårt gemensamma arbete med projektet malmo2058.se. Det kunde vi! Silver i gymnasieklassen blev det och detta firades sedan med lunch, slottsvaktsbetittning, riksdagsvotering, och mordplatsbesök innan elever och kollega satte sig på tåget för att kånka hem pris, diplom, och check till Malmö. 

Under torsdagen och fredagen har jag sedan besökt Framtidens lärande, en konferens om IKT och lärande som alla pedagoger borde få gå på. Samtliga seminarier jag varit på har varit givande och väl genomförda: 'Wikipedia i klassrummet och klassrummet i Wikipedia', 'Alternativa verktyg; möjligheter och begränsningar' om vad vi kan göra med teknik för elever med särskilda behov, samt 'Strategier för lärares lärande och kompetensutveckling' där framförallt Spyken i Lund kom med många, kreativa förslag. Lägg till det intressanta talare som avlöst varandra på scenen i konferenshallen, och ett trevligt krogbesök med likasinnade Twitterkändisar!

Vad tar jag då med mig hem, förutom ett gravt handikappat lillfinger (en svit av för intensivt knappande på iPadden)? Jo, samlade tankar och ett nytt fokus inför hösten. Idéer för hur jag kan motivera mig själv, mina kollegor, och elever. Och ett kvitto i form av en stjärnformad trofé, som i symbolisk form bekräftar något jag redan visste - att det här är rätt väg att gå för att skapa en skola som känns relevant och meningsfull för våra ungdomar.

4 kommentarer:

  1. Tack Lotta!! och vad jag förstår är det på sin plats med ett grattis till dig också? Vilken fantastisk opinionsbildningskampanj du fört!

    SvaraRadera
  2. Stort stort grattis Camilla! Fantastiskt bra gjort! Såg dig på Twitterskärmen på Framlar också - bra tankar! :)

    SvaraRadera
  3. Ahh. Du var där! Jag tycker hela TeachMeet-funktionen är otroligt kul när det är så här stora sammanhang:). Och, tack! Det var det roligaste jag har gjort i ett klassrum!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...